Нажмите "Enter", чтобы перейти к содержанию

A beállítások értéke

Információ a megelőzésről «Trust Ez a számítógép?»Az iPhone, iPad vagy iPod Touch

Ez a cikk a megbízható számítógépeket és a meglévő beállítások módosítását tárgyalja.

A bizalmi beállítások értéke az eszközön

Amikor először csatlakoztatja az iPhone-eszközt, az iPad vagy az iPod-ot egy számítógéphez vagy más eszközhöz, a megjelenített figyelmeztetés azt javasolja, hogy bízza-e a számítógépen.

  • A megbízható számítógépek szinkronizálhatják a készüléket, készítsenek biztonsági másolatokat, és hozzáférjenek a fényképek, videó, kapcsolatok és egyéb tartalmak elérése érdekében. Az ilyen számítógépek megbízhatóak lesznek a megbízható számítógépek listájának megváltoztatása előtt, vagy törölni az összes adatot az eszközről.
  • Ha a számítógéphez a «Nem bizalom», akkor a készülék tartalmához való hozzáférése blokkolva van. A megadott figyelmeztetés minden alkalommal, amikor a készülék csatlakozik a számítógéphez.

A számítógép bevalló képességének kiválasztása

  1. Csatlakoztassa az iPhone, iPad vagy iPod touch eszközt számítógéphez vagy más eszközhöz.
  2. Ha egy jelszó van telepítve, írja be az iPhone, iPad vagy az iPod touch feloldásához.
  3. Annak érdekében, hogy a számítógép hozzáférjen az eszközön lévő adatokhoz, válassza ki azt a Finder programban, és kattintson a «Trust» vagy — ha az iTunes használatát használja — «Folytatás».
  4. IPhone, iPad vagy iPod touch, erősítse meg az adat hozzáférési engedélyt egy számítógéphez vagy más eszközhöz. Ha nem bízik a számítógépen vagy más csatlakoztatott eszközzel, kattintson a «Ne bízz». A számítógép bízásához kattintson a «Trust» gombra.

A megbízható számítógépek beállításainak módosítása

A készülék megjegyzi a számítógépeket megbízottnak.

Ha többé nem kell bíznia egy számítógépen vagy más eszközön, módosítsa az adatvédelmi beállításokat az iPhone, iPad vagy az iPod touch eszközön. Menjen a «BEÁLLÍTÁSOK» menü «Alapvető» «Reset» «Reset Geonautical». Most, amikor a korábban megbízható számítógépekhez csatlakozik, megjeleníti a figyelmeztetést, amelyben bízik a számítógépen. 

Támogatás

Ha a «TRUST» vagy a «TRUST» TRUST «opciót választja, de a rendszer nem fogadja el a választ vagy figyelmeztetést, hogy a bizalom szükségessége nem jelenik meg, kövesse az alábbi lépéseket. Ismételje meg mindegyik kísérletét.

  1. Győződjön meg róla, hogy a számítógép rendelkezik a Macos legújabb verziójával vagy az iTunes legújabb verziójával. 
  2. Húzza ki a készüléket a számítógépről, és csatlakoztassa újra.
  3. Indítsa újra a számítógépet.
  4. Az eszköz újraindítása:
  5. A bizalmi beállítások visszaállítása.

Ha a fenti művelet nem segített megoldani a problémát, menjen a «Basic» «Reset» menübe, és kattintson a «Hálózati beállítások visszaállítása» gombra. A Wi-Fi és a jelszavak, a mobil beállításai, valamint a korábban használt VPN és APN paraméterek visszaállítása.

Ha letöltötte a Windows iTunes a Microsoft Store áruház, autoload engedélyezni kell a iTunes Mobile Device Helper.

Ha még mindig segítségre van szüksége, lépjen kapcsolatba az Apple támogatással.

Az Apple által végzett termékekről vagy az Apple által nem tesztelt és nem tesztelt termékekre vonatkozó információk nem gyengítik vagy jóváhagyják. Az Apple nem vállal felelősséget a webhelyek vagy harmadik féltől származó termékek kiválasztásáért, funkcionalitásához és használatáért. Az Apple nem vállal felelősséget a harmadik fél weboldalain közzétett adatok pontosságáért vagy pontosságáért. További információért forduljon a beszállítóhoz.

Közzététel dátuma:

Комментарии закрыты, но обратные ссылки и pingbacks ещё работают.